proizvodnja vodokotlića

vodokotlići - bojleri - WC daske - sifoni - cevi

Bojana

Vodokotlić "BOJANA" se tehničkim karakteristikama i estetskim izgledom svrstao u red najboljih vodokotlića koji se danas u Evropi proizvode. Kad se zna da se u Evropi  godišnje proizvede preko 11.000.000 (jedanaestmiliona) vodokotlića, biti među najboljima jeste uspeh koji su naši kupci sa nestrpljenjem dočekali, a neki i prokomentarisali : ovo smo očekivali od "INVENTA" bar pre 7 – 8 godina.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Materijal:     ABS (tehnička plastika) trajno zadržava belinu i visoki sjaj.
Plovni ventil: sa mesinganim priključkom, lako se podešava, omogućava brzo  punjenje i ekstremno je bešuman.
Kapacitet: Podesiva količina vode od 6 – 9 litara. Tipka start – stop omogućava racionalnu potrošnju vode.
Izolacija:    Stiropor koji sprečava kondenzaciju (orošavanje).
Brzina pražnjenja: Zahvaljujući cevi Ø50/Ø45 za nisku montažu, brzina pražnjenja je 4,2 sec (evropski standard).
Montaža:    Veoma jednostavna. Vrši se pomoću šablona koji se pričvrsti na zid. Spajanje na vodovodnu mrežu vrši se pomoću brinox veze 3/8'' x 3/8''. I šablon i brinox veza se isporučuju i upakovani su u unutrašnjost vodokotlića. Priključak na vodovodnu mrežu je sa leve ili desne strane. Poklopac vodokotlića se skida pritiskom na bočnu stranu.

1. Okvirne mere za nisku montažu vodokotlića (sl. 1).

2. Pritisnuti jednu od bočnih strana vodokotlića, podići poklopac i izvaditi prateće elemente iz vodokotlića (sl. 2).

3. Odrediti tačan položaj vodokotlića u zavisnosti od željenog načina montaže.

4. Izbušiti dve rupe u zidu Ø8, ubaciti dve tiple u iste i pomoću dva vijka 4x40 horizontalno (pod libelu) pričvrstiti šablon za montažu, koji je ujedno i nosač vodokotlića (sl. 3).

5. Priključenje ispirne cevi:
-cev za nisku montažu po potrebi odrežemo na željenu meru. Na uži deo cevi namestimo univerzalnu manžetnu i, zajedno sa cevi, umetnemo u WC šolju. Nakon toga, na gornji (širi) kraj ispirne cevi postavimo maticu, klizni plastični prsten i konusni zaptivač (sl. 4).
- to isto važi i za visoku montažu (sl. 4).

6. Postavljamo vodokotlić na nosač i nasađujemo na ispirnu cev, dok se pomoću matice vrši dotezanje ispirne cevi za vodokotlić (sl. 5).

7. Brinox vezom spojiti plovni ventil i ventil dovoda vode (ek ventil), nakon čega odvrnemo dovodni ventil da bi se vodokotlić napunio vodom (sl. 6).

8. Podesiti željeni nivo vode u području između 6 i 9 l pomoću vijka za regulaciju nivoa vode na plovnom ventilu i vratiti poklopac vodokotlića (sl. 7).

9. Aktiviranje vodokotlića
Kod niske montaže vrši se pritiskom na dugme vodokotlića, a kod visoke pomoću potezača (sl. 8).

Još fotografija: